Lagom inför julen..

.. så pajjade vår bilstol till Engla. Var ju mindre bra ekonomiskt, men som tur var så fick jag idag restpengar från KELA (FPA = finlands FK typ). Så vi åkte direkt imorse till barnaffären här för att köpa bilstol. Fanns verkligen inte många att välja mellan. En massa besafe stolar och en sorts akta graco, sen endast babyskydd & framåtvända stolar. Vill ju ha Engla bakåtvänd tills hon är minst 4½år, så valde vi den största de hade inne. Besafe var inget vi vill ha igen, så det blev Akta Graco stol. Lite dyr, men ja.. den var bäst. Vägrade köra en enda meter till med trasiga skit stolen. Den är nu hos Artos pappa. Han skulle se om man kan laga felet, men oavsett så ska den förstöras och kasseras.



Nu ska vi iväg till en väninna här i samma stad, lämna av en stor IKEA kasse full med Englas urvuxna kläder. :D Hoppas hon blir glad. Molo, po.p, lindex osv osv osv. :)
Återkommer.

20-29

Resan är bokad, & betalad. Så nu finns det inte återvändo. Hade gärna varit i Sverige över nyår också, men nu funkar det inte riktigt. Vi vill hem över nyår. Stå på vår balkong, skåla in det nya året (alkoholfritt). Ser så fram emot det. Vi har även nyårslöften. Kommer att bli ett tufft år. Betala bort ALLA räkningar, spara och leva snålt. :P Men det är det värt, för vi vill bo i ett hus senare. Skaffa en större bil. Nu har vi en sardinburk (vw bora).

Har en del julklappar kvar att fixa. En till Nova (har redan två), en till Nikita (brorsans dotter), en lite större till Minya (har redan två). Engla får nog sina här hemma, när vi kommit hem från resan. Lite "julmys" efteråt. Hon får ju presenter i Sverige också. Kan köpa till någon liten till henne där. Blir så mycket att ta med bara. Ska ju ta med saker från mammas & Andrus förråd också. Hahhaa, dags att rensa bort alla svenska minnen, eller ja, saker iallafall. ;)

Nu ska jag lägga mig för att vila. Börjar bli sjuk, eller ja, känner mig frusen och snuvig + ont i halsen. Får skylla mig själv. Var ute igår med blött hår, som förvandlades till istappar på mindre än en minut. :D Vi har -10/-12 här.. bläääääh...

Återkommer, troligtvis sen när vi är i Sverige. Om jag kommer ihåg. ;)

//Susku

Trots unge!!

Vi har en liten demon här hemma! En tjej som heter Engla. Hon har kommit in i en HEMSK ålder n! Trots trots trots. Allt är NEJ, VILL INTE, KAN INTE eller DEN ÄR MIN! Vi har flera konflikter, försöker hålla mig lugn och nere på hennes nivå. Det är tuuufft!! Hon hittar på en MASSA hyss. Katterna har fått sig några "nyp". Mamma säger att jag har varit likadan som liten. Hjälp! =P
Sen är Engla otroligt pappig! Endast pappa duger till det mesta. Hon har lärt sig ordet DUM (tyhmä). Hon sa häromdagen "mamma tyyymä" (mamma dum). Grr..

Ser fram emot att få en solskens unge igen! ;) Som SOVER bra! För det gör hon inte nu! Hon vaknar mitt i natten och skriker efter mjölk. Vägrar somna om. Kul kul.

Nä, ska ner till förrådet strax. Hämta upp Englas gamla kläder. Väninnan ska få dessa till sina döttrar. :) Gav henne redan förra årets vinterskor. Kul att de kommer till användning. Ska även ta med gamla overaller från Sverige. :)

Dessutom kommer bruna kissens nya ägare snart. Ska bli skönt att få lite lugn här i huset igen. Katterna busar som tusan, river sönder sofforna, och mattorna ligger i drivor längs väggarna. :D

Återkommer.


Tror absolut..

... att djur väljer sina människor. Eller iallafall en del av dom gör det. :D Nu efter att ha fått chansen att umgås med båda de här katterna, har jag sett två helt olika personligheter. En buse, som älskar att rusa runt och leka. Ett charmtroll, som är lite lugnare, men får sina busanfall. Den busiga, har inte valt oss. Hon gillar inte att ligga och gosa. Det är den silvriga som har valt oss. Hon kommer upp i famnen och börjar trampa och spinna. Hon kom och la sig på mig och Arto igår när vi kollade på film. Om någon av oss råkade röra på sig, då bredde hon på sig ännu mer. :D Hon har dock inte riktigt vant sig vid stora busen ENGLA. Den bruna kissen har valt Engla. Hon följer efter Engla, vill gärna leka med Engla hela tiden. :D Synd bara att vi bara ska ha en katt. Men den bruna kissen kommer få ett bra hem!! Engla har förresten kissat och bajsat på pottan igen! :P Nu frågade hon mig om hon kunde få blöjan. :D Räckte visst för stunden. Hon är dock otroooligt duktig! Ska inte stressa henne. Hon har ju både kissat och bajsat på pottan nu i 3 dagar. :) Blogg.se verkar strula lite, så orkar inte skriva mer. Återkommer.

Silver mot guld

Äsch, efter att ha umgåtts med katterna hela helgen, har jag försälskat mig i den silverfärgade kattungen. Verkar vara ömsesidigt. ;) Hon piper nämnligen efter mig, börjar spinna så fort jag tittar på henne. :D Skickade på bilder på bruna kattungen till tjejen som ska ta andra kattungen, hon föll för bruna. :) Så då gick det smdigt ändå. Känns hemskt att ändra sig sådär, men efter att silvriga kissen började visa upp sig, så fastnade jag helt. Tur var väl att jag insåg det såhär tidigt, att jag inte ändrade mig dagen innan nya ägaren skulle komma!! Arto vill fortfarande behålla båda, men det vill inte jag. För liten lägenhet, samt vill skämma bort en katt ordentligt. :) Möjligtvis söka upp katthem, adoptera en katt senare, som kompis. En vuxen eller kattunge, spelar ingen roll.

Angående sverige resan, så åker vi den 20 som planerat. Åker hem den 28. Så i 8 dagar blir vi i Sverige. Är hemma 29'e. Hämtar hem kissen direkt då. Sen blir vi hemma resten av Artos semester.
Vi har fixat kattvakt, så där ska lilltjejen få vara i 9 dygn. Mot ersättning såklart. :)

Englas pottskola går framåt. Andra dagen nu då hon bajsar och kissar på pottan. Hon har blöja på natten, såklart, och ibland under dagen då hon ber om det. Annars springer hon naken här hemma. Har inte hänt NÅGRA olyckor på golvet. Så hon är duktig. :) Hon säger till när det är dags att bajsa. Då får jag ge henne en tidning eller någon bok. Efteråt blir det massa HURRA rop och tjoande. :) Mammas tjej är så duktig!!

Nu är det dags för kvällsdusch, sen sängdags för lillan.

Återkommer väl någon dag när jag har något att säga. :D

Kramkram

Babybjörn

Vi har påbörjat pott träning här hemma lite smått. Engla visar intresse för pottan, och sitter gärna där. Vi fick en babybjörn potta till henne ett par dagar sedan, och den har ju gjort succé. Vi hade en ful och obekväm potta innan, och den vägrade hon sitta på. Dock har hon bajsat och kissat i den flera gånger. :) Babybjörn pottan har hon redan kissat i 3 ggr (sen igår kväll). Vi kör nakenfis stil hemma, eller ja Engla kör. ;) Hon får springa runt med eller utan tröja, och ha tillgång till potta inne i vardagsrummet + toan. Vi frågar henne lite då och då om hon måste kissa. Då sätter hon sig på pottan en stund. Igår satt hon där och lekte med katterna. :D Vi får väl se hur lång tid det tar för henne att bli av med blöjan på dagtid hemma. Ute lär hon ha den på sig över vintern, med tanke på overall & alla ytterkläder. Hon hinner nog kissa på sig innan vi fått av henne allt. Men det är inte omöjligt att vi får henne torr helt på dagen nu under vintern.

WOHOOO på tal om bajsa på pottan! ;) HON BAJSAR JUST NU!! :D Går verkligen åt rätt håll!!



När blev era barn torra på dagtid? Hur länge tränade ni innan? Vad körde ni för "metod"? :)

Kram kram


Svar.

Jessica: Dessvärre saknar katter värde ute på landet, eller ja, på flera ställen än så. De har okastrerade hankatter & honkatter, som springer ute och får ungar så fort den första omgången är ute. "Smidigaste" sättet för dessa ägare är att ge bort ungarna direkt, eller "göra sig av" med dom. Slänga ut katterna eller ta livet av dom på ett eller annat sätt. Trist, men sant.
Därför ska man kastrera sina katter, iallafall UTEkatter. :S Så det inte föds fler oönskade kattungar. Vår katt ska vara inne, men ändå opereras. :)

Haha, nu fick du långt svar.  :D

Busfrön.

Idag har katterna börjat känna sig hemma, och har lekt massor. Med och utan oss. :) Har pratat med andra kattens nya ägare, hon skulle försöka hinna komma innan fredag. Mig gör det dock ingenting om vi har henne tills nästa fredag. Arto var på G att vilja ha båda katterna. Nä, en räcker. Var verkligen inte tänkt att skaffa katt igen, då de förra inte kunde flytta med oss till nya lägenheten i dalsbruk. Då sa vi att vi inte skulle skaffa oss katter igen. Hund kommer vi iallfall aldrig mer ha. Wilma var en toppen hund, MEN hon var en ensamhund. En blandras med endast jaktraser i sig. En ensamhund. Hon gjorde utfall mot Engla flera gånger, OPROVOCERAT. Dessutom så var hon otroligt skygg. Hon kissade ner sig, av rädsla, vid tumult hemma. Så för hennes skull, fick hon flytta till ett hem UTAN barn. Hon bor i ett hus med egen gård.

Ja dessa katter då, de skulle ha fått ett väldigt trist öde. Antagligen dränkts eller blivit utkastade. Vad gör man då? Man tar hem dom. Efter att ha tänkt igenom saken, så valde vi att ta båda, MEN jag satte ut en annons på den andra. Fick flera svar direkt, och hittade en perfekt matte till den andra. Hon får katten helt gratis. Är inte ute efter att tjäna pengar på katten. Utan vill bara att hon ska få det bra. Den andra behåller vi själv. Hon kommer att steriliseras så fort hon är gammal nog, ID märkas samt vaccineras. Hon kommer att vara innekatt, inte utsättas för farliga trafiken här utanför. Komma ut i sele.

Ja nog om det nu. :) Engla och katterna kommer bra överens. Hon har lekt med dessa läääänge. Hon satt på pottan och viftade på pinnen med en fjäder som sitter fast i ett snöre. Båda katterna jagade snöret som en dåre. :D Vi hade förresten bestämt oss för namnet "Kookos", men idag känns inte namnet "rätt" längre. Så vi har kallat henne för "Misu" (Kissen) hela dagen. Får väl se om vi hittar ett namn som känns bra. Engla säger bara "MUN KISSA" (min katt).







Nä, nu ska jag sova. Borde ha somnat för över 2 timmar sedan redan. :S
Nattinatti.

Jag är namnlös...

... vill någon hjälpa mig att få ett namn? Är en hona född 30 september. En riktig buse.
Husse & matte har tänkt något som börjar på M eller N, men är öppna för allt.



Här är jag tillsammans med min syster, som flyttar till sin matte om en vecka:



Syrran min är aningen skygg, men jag är en tuffing. Det första jag gjorde när vi kom hit till husse & matte, var att börja leka med en leksaksråtta.

RSS 2.0