Glömsk!

Jag har blivit glömsk, eller så har jag bara inte orkat blogga. ;)
Har inte hänt så mycket senaste tiden, samtidigt som det har hänt en massa!!
Igår var vi och städade gamla lägenheten! Blä, urtråååkigt!! Idag lämnar Arto nycklarna till den.
Skönt att få det gjort! Så nu har vi bara en lägenhet, no more dalsbruk! ;)

Börjar ångra att vi ska vara i Sverige så länge.. får se hur vi gör. Vi planerar än, hinner ändra bokningen.

Nä, har verkligen ingen lust att skriva mer nu. Återkommer.

Vaccin

Vi var på bvc idag (barnrådgivning som det heter här), för att kontrollera Englas tillväxt. Hon växer ju fort som tusan. Nu hade hon dock "bara" vuxit nästan 2cm! Hennes längd börjar plana liiiite. Skönt det, hon hade ökat nästan 1kg på 2 månader. :) Min tunnis börjar få mage. :D

Hon fick även influensavaccin. Dock en svin-sprutan. Den avstod jag från. Lika bra, iallafall NU. Om en månad ska vi ta påfyllnings sprutan för influensa sprutan. Engla blev råförbannad när de stack henne, hon svor...! Ooops! :D Både jag och sköterskan började asgarva.

Arto är iväg och jobbar, har dubbelskift nu, kväll + natt, sen sover han i gamla lgh några timmar, sen kvällsskift igen. Sen kommer han hem! Finally! <3 Ovant att vara ifrån såhär länge!!! :( Saknar honom massor!!

Nä, orkar inte skriva mer.. ska duscha och lägga mig för att läsa..

Nattinatt


Plaza

Åh vad jag triiiivs här i Salo/Halikko. Vi har såå mycket att göra på dagarna. Känns som att jag har upplevt MER på 5 dagar här, än vad jag gjorde på 5-6 månader borta i Dalsbruk. Idag har vi varit ute och träffat en annan mamma, som har två barn, två små tjejer. En liten bebisflicka på 1månad, och en flicka på 1år och 2 månader. Engla och den äldre flickan sprang runt, Engla ville att flickan skulle springa efter hela tiden. :) De trivdes tillsammans. Synd bara att det var så gaalet kallt ute! :( Vi ska ev träffas igen redan nu i helgen, och nästa torsdag ska vi gå på föräldra café här i Halikko. :) Så skoj! Engla lär älska det, springa och träffa andra ungar! :D

Idag yrade vi runt på Plaza (shoppincenter) i flera timmar. Vi käkade ute, Engla fick nya regnkläder, (de gamla sålde jag, de var tok för små) Reima regnkläder. Fyndade på rean. 25 euro för jacka + byxor. Så de ska vi använda när det är blött. Gummistövlar har hon två par redan. :) Behöver tjockare vantar till henne, de hon har nu, är för tunna. Upptäckte det idag, hennes fingrar var som små röda korvar efter att vi hade varit ute i en timme. :( Storhandlade frukt idag också. Ska göra fruktsallad imorgon, blev SÅ sugen på det. Nyttigt för oss alla, och Engla lär älska det. Så länge det innehåller banan (pampa).

Imorgon blir det att promenera bort till plaza (ca 3km hemifrån), ska fixa fotsack till vagnen. Sen in och fixa vantarna. Väntar nog in Arto där, sen åker vi hem tillsammans, bastu tid 16-17, sen iväg till plaza igen. De har fyrverkerier där då, och jultomten kommer för att dela ut julpåsar till alla barnen. Så blir lite familjemys.
Det är dessutom vår 8 mån dag imorgon! <3 Tiden går fort när man trivs, och har kul!!

Nu är det dags att stänga av datorn. Återkommer.


Älskar er!!

Kram kram

Svinspruta.

Har idag ringt till nya kommunens barnrådgivning (som BVC i Sverige). Pratade med en jätte trevlig kvinna. Hon frågade även om vi hade gett svinsprutan än. Nä, frågade ju på rådgivningen om det i september, då sa sköterskan att det inte är akutellt för barn som inte finns med i riskgruppen. Därför struntade jag i det helt. Nu frågade nya sköterskan om jag vill ge Engla sprutan. Ja, jag tror faktiskt att jag vill det. Vill inte riskera Englas hälsa på något vis. Visst finns det biverkningar, men själva influensan kan vara dödlig. Vet dock inte om jag själv ska ta sprutan. Får se den 19'e. :)



Idag ska vi kvittera ut alla våra nycklar till lägenheten, samt lämna dagisansökan blanketten. Har ansökt om 25 timmar/vecka från och med 11/1-2010. Det blir nog lagom. Förskolan ligger 20 meter från vår port, så det är nära och bra! :) Hoppas på att få plats från januari! Men får vi inte det, så gör det inget. Vi har massa ställen att besöka, såg att de har öppen förskola här! DET har jag saknat!! Så dit ska vi gå på måndag! :) Imorgon ska vi träffa en annan mamma härifrån, hon har två flickor. Så blir nog kul för Engla, och för mig.

Nä nu ska jag göra oss klara för utgång. Arto är hemma om en timme, då drar vi. :)

Kramkram

Länge sen.

Har än en gång glömt bort bloggen. My bad. Nu har jag dock inte ens haft tillgång till internet. Eller jo, surfar inne på grannens trådlösa nätverk. Det är otroligt segt, och blir utslängd hela tiden. Lägenheten är underbar! Rymlig, för att vara en tvåa. Engla behöver inget eget rum! Vi får alla plats inne i sovrummet, det är nästan för stort! ;) Alla leksakerna finns inne vi vardagsrummet, och även här inne är det mycket plats över. :D

Nu i veckan ska vi ut och träffa en mamma med två barn! :) Ska bli kul! Var LÄNGE sen vi var iväg på playdate! Kände ju inga andra mammor i dalsbruk. Tråk. :( Men men, ny stad, större stad, nya möjligheter! :)

Nu ska ja kolla på sex & the city. Sen blir det att sussa.

Kram kram

RSS 2.0