Loppis

Ååååhh, hittade en stor fin tvbänk från loppmarknaden idag. Vill ha den!! 80€ kostar den. Måste komma på ett sätt att få hem den!! :D Måste dock först mäta vår tv (hur bred den är), och hur bred bokhyllans utrymme för tvn är. :) Om tvn får plats, då köper vi den! :P Var alltså iväg på loppis runda med Outi och hennes barn. Engla satt i samma kundvagn som Minttu. Var så stolt över hur bra Engla betedde sig. Hon fick ett par barnböcker och en hundnalle därifrån (sammanlagt 2€ för de sakerna), samt en dvd film till oss "The Others" med Nicole Kidman. Har sett den på bio när den kom ut. Helt okej film.

Arto är iväg på dubbelskift ikväll. Alltså kvällsskift + natt, sen sover han hos sin pappa på dagen, och kvällsskift igen imorgon kväll. Sen kommer han hem. Han bytte skift igår pga bilservice. :) Dessvärre verkar bilhevetet bli dyrt. Måste fixas INNAN den besiktas.. dyrt dyrt.
Bad Arto ta med sin andra stationära dator från sin pappa, med skärm och allt. Tänkte fixa sovrummet, och släpa dit något bord, så man kan ha bordsdator där here. Måste bara köra vista skivan på den, för windows sa tack och adjö förra våren. :/ Just nu använder vi en 10" mini laptop. Skit kul, verkligen.. saknar att fixa med foton osv. Går inte alls med en liten skit dator. :D

Nä, nu ska jag fixa mat. Engla sover middag, stackaren slocknade direkt när vi kom hem. <3

Återkommer.


Värdelös...

jag vet jag vet.. jag är värdelös på att uppdatera bloggen. Antingen har jag något att skriva, men så kommer det annat mellan, så glömmer jag bort det. Eller så har jag ingenting att skriva, och skiter i att uppdatera. :P

Känns skit kul att ha lärt känna en annan familj här i Salo. Outi och hennes barn (likaså man, som vi knappt träffar = jobbar mycket). Vi har umgåtts typ 5 ggr senaste veckan. Hahhaa, Engla och Minttu kommer bra överens. Även om det skiljer 1år mellan tjejerna, så kan de leka fint. Blir mest spring och skratt. Engla är jätte fascinerad av Mariella (bebisen). Hon vill gärna gosa och klappa på bebis hela tiden. :D Outi och barnen kom över igår med fika. Vi kollade på nya twilight filmen. :) Hur bra man nu hängde med, när två tjejer sprang och hade kul, kvittar. Var trevligt med sällskap. Arto var också med. :)

Nu i veckan ska vi åka till olika loppmarknad (är väldigt tveksam till att om jag vill ha något därifrån).. finnarna älskar loppisar. Jag har inte köpt några begagnade plagg.. vet att man kan tvätta dom osv. Men nej.. känns inte bra. Kommer kolla om jag hittar billiga duplo legon, eller möbler. Behöver en tv-bänk, och vardagsrumsbord. Ja och andra småsaker.
På onsdag ska bilen in på service. Kommer bli en dyr historia. Tur att Artos pappa har lovat att lägga ut den summan. Den kommer garanterat inte gå igenom besiktning i dags läget. :( Hatar den bilen mer än allt.. vi behöver en större bil.....

Nä, orkar inte skriva. Ska ut på baksidan en stund med Engla. Hon ville inte vara på framsidan, då det är så sjukt halt där. :D Återkommer.

Jaja

Jag har totalt tröttnat på att blogga. Läser ca 20 olika bloggar dagligen, och påminner mig varje gång "jag måste uppdatera min blogg...." men så glömmer jag det. Har inte så mycket att berätta. Eller så har jag, men ingenting som angår alla andra. :)

Kan ju iallafall berätta att jag har gjort en galen sak. Har bytt namn. Jag hette Susan, och avskydde det namnet mer än allt. Ingen kunde stava rätt till det. Förstår inte hur det kan vara så himla svårt att stava rätt till ett namn, som inte är så annorlunda? Var alltid Sussann, Sussan, Susann, Susanna, Sussanne, Susanne osv. Varför? Och så klagas det över att man inte ska ge sina barn ovanliga namn, så de slipper stava det varje gång. Finns inga garantier till det. Så nu har jag bytt namn till Sanna ...  Vanligt namn. Mer finskt. Jag gillar det. Dessutom så kallades jag för Sanna som bebis, och jag kallade mig för det någon gång i högstadiet. Jag är nöjd med mitt namn nu. Kanske dumt att byta namn i 23 (okej, 1månad från 24års dagen) åldern, men vafan.. det är gjort, och jag gillar det. :)

Förresten... min lilla dotter försökte snatta TVÅ gånger idag. Första gången när vi stod vid lösgodis hyllorna. Då plockade hon upp en godisbit från en öppen burk. Tog dock bort den från henne. Hon tog den alltså blixtsnabbt, och försökte gömma den i sin hand. Såg på hela hennes kroppsspråk att något inte stämde. Hon såg riktigt skamsen ut. Förklarade att man måste betala för godiset, och att man absolut inte får ta utan lov. Andra gången var vid kassan, då vi skulle betala. Plötsligt ser jag hen chokladkaka i hennes hand, som hon är på väg att gömma under jackan. Sa ifrån direkt, och tog bort chokladkakan. La bort den. Hon började gråta, och ville ha den. Förklarade än en gång att man INTE får ta saker utan lov, att man ALLTID ska betala om man ska ha något från affären. Ja, jag förklarade det på ett sådant sätt som inte var för komplicerad för henne.

Nej, nu ska jag sova. Sover så himla dåligt på nätterna nu när Arto jobbar natt. Vaknar flera gånger, för att kontrollera att Engla sover. Sover på soffan denna vecka alltså.

Återommer.

Kram

RSS 2.0