Ooopps...

Har totalt glömt bort bloggen ett tag nu. Har haft så mycket annat i tankarna. Älskling har varit hemma hela den här veckan, permitterad från jobbet (eller hur det nu stavas). Han har nattskift söndag-torsdag. Sen ledig i 3 dagar, och DÅ flyttar vi. Bye bye Kimitoön! :D Vi åker upp till Salo på måndag tror jag, för att hämta nycklarna. Då får jag passa på att kika på lägenheten när den är TOM. För senast när vi var där, då var lägenheten överfull! Hahaha.. man fick inte så bra syn på väggarna osv. Lång och smal hall var det iallafall, och lagom vardagsrum, soverummet var stort, likaså köket. Blir nog perfekt för oss där. :) Nära till ALLT!
Fanns gungor på framsidan av huset. Så dit kan jag gå med Engla när vi har tråkigt. Nu ligger närmaste gungan en bra bit hemifrån. Tråk.

Engla kommer inte att få eget rum längre. Utan vi sover alla i samma rum, och hon får lekhörna i vardagsrummet. Vi börjar så iallafall. Om det inte funkar, får hon sovrummet, och vi sovhörna i vardagsrummet. Beror helt på hur Engla sover och mår. :)

Har börjat packa här hemma. Vi räknade alla våra dvd filmer... över 240st. Skulle vilja ha hit alla mina dvd från Sverige också, då blir det ca 20st fler. Saknar min sex & the city film! ;)

Nä, nu ska vi ha film mys med lillan! Sen är det dags för lunch & middagslur för Engla. Arto är hos sin pappa och städar bilen, både på in & utsidan!

Kram kram

Liten blir stor.

Två år, två månader och 24 dagar har gått sedan den första bilden togs. Då Engla Lilja Nikita föddes. Inte ens 4 timmar gammal är hon på bilden. Alldeles färsk.



Igår, den 24 oktober togs ett kort, där Engla är otroligt lik sig själv. :D Ja alltså, man känner igen henne från kortet här ovan! Min lilla sötnos!!



Sötaste Englan, med den perfekta lilla näsan, de stora blå-gröna ögonen och breda munnen! <3 Helt perfekt!

Kram kram

Familjemys.

Idag har vi varit inne i Salo en sväng. Vi skulle eg. inte åka dit, men vi tänkte ha en mysig familjedag. :) Vi käkade ute, och promenerade runt. Engla fick nya vinterskor. Vi gick in i en skoaffär på skoj, för att mäta Englas fot. Tur var väl det.. :( Stackarn har gått med för små skor ett tag. Vet inte hur länge, men de hon har var i storlek 23, och hon har storlek 25 nu. 13cm var hennes nuvarande skor, nya måttet var 15,6cm. Lilla hjärtat. Blev Viking amazing zig-zag, black-lime. Super fina, varma och stabila. Engla fick på sig dom direkt, och sprang runt och tjoade. <3


Nu ser vi fram emot snön, regn och rusk. ;) Vinterkläderna är fixade. Regnkläder hade mamma hemma sa hon tidigare, så de tar vi med oss när vi åker dit över jul. :)

Nu ska vi kolla på film, Titanic. Var länge sen sist. ;) Lite halvt romantiskt ... hahaha..

Återkommer.

I Will Stay By Your Side.

Har hittat den underbaraste låten jag hört på evigheter! Måste ju bara få in den här!
Nästan så man vill höra den på sin wedding. <3

 



Lyssna & Njut!

Butterfly effect.

Såg den filmen senast 2004, med min dåvarande kille. Kom ihåg att den var bra, så vi beställde den nu med Arto. Vi sitter och kollar på den för tillfället, och visst är den bra! Kommer ihåg att man inte riktigt hänger med i svängarna, men tillslut fattar man vad det handlar om! :) Vill se tvåan, vet inte alls om filmerna hänger ihop, eller om de är fristående, men det får vi ta reda på! Tur att man har en sambo som älskar filmer. ;) Var han som fick mig att börja titta på alla dessa filmer. Tidigare kollade jag på tv kanske 2-3 ggr i veckan (senaste året). Kom ju aldrig något bra på tv, och orkade sällan hänga med i filmerna. Nu älskar jag filmer. <3 Sammanlagt har vi över 230 dvd filmer, möjligtvis fler. Fler ska det bli. Kul hobby eller något.

Så kan rekomendera the butterfly effect!! Den är verkligen bra!

 



Återkommer, senast imorgon!

Nati nati.

Vänner

Tack ni underbara. Båda heter Anna!! Sjävlklart är ni vänner också! Är så trist att vi bor så långt ifrån varann! Men får försöka att träffas någon gång iallafall! Såna träffar gör mycket! :) Är glad att ni alla finns, självklart fru Turbo också! <3 Ni är guld värda!

Ota kuva!!

Hade tänkt att ta ett par bilder på saker som ska ut på huuto.net, men då fick Engla syn på kameran! Två korta sekunder efter fick jag höra "OTA KUVAA ENLA" (ta kort på Engla). Ja så fick det bli, glömde helt bort det jag skulle ta bilder på från början! ;)









Man ser oftast Engla tillsammans med sin älskade snutte. <3 Hon har flera olika, men det finns en brun-orange-retro som hon älskar mer än allt. Det är den som får följa med 9 av 10 gånger ut till bilen/ andra äventyr. Den har blivit rejält tvättblekt, sliten och "slapp" i tyget. Har försökt få henne att ta en annan, men aldrig i livet, hon älskar sin "nutti". <3 Nappen ska vi börja ta bort mer eller mindre helt på dagtid inom en snar framtid. Väntar dock tills vi flyttat. För det blir en stor ändring i hennes liv, igen. Vill inte röra om allt för mycket på en gång. :)

Nu är det storstädning, med allt vad det innebär som gäller. Engla får hjälpa till mig, plocka ihop sina leksaker! ;)

Kramkram

Kontrakt

Om ett par timmar åker vi iväg till Halikko. Vår framtid, för att skriva lägenhetskontrakt. Om ett par veckor flyttar vi. Anledningen till varför vi flyttar igen är för att det inte finns några jobb här i dalsbruk. Finns för många arbetslösa, och unga som behöver jobb här. För liten ort helt enkelt. Dessutom så har varken Arto eller jag några vänner här. Visst har jag Satu här, men vi har vuxit ifrån varandra ganska så helt. Båda har olika intressen. :/ Är aningen tråkigt att leva utan några vänner, är van att ha folk att umgås med. Så blir skönt att flytta till en större stad, få chansen att lära känna människor.

Engla ska skolas in på dagis så fort vi bara får plats. Jag ska springa hos arbetsförmedlingen. Får jag inget jobb, då ska jag söka in på yrkesskolan. Utbildning vill jag ha! Så ska ta tag i allt nu i samband med flytten. På den här ön finns det ingen chans att få något liv. Alla vet allt om alla, alla pratar skit om alla. Alla lägger sig i andras liv. Folk visste vem jag var, redan innan jag kom hit. Då jag var här sommaren 2002 med Satu. Det var 6år (kom hit 2008) sedan. Trångsynta idioter. Har som sagt inte fått en enda chans att få vänner här. Eller nu ljuger jag. Har fått min bästa vän här, Arto. MEN saknar även tjejkompisar. Tur som är så finns underbara TURBO i Sverige. Som jag kan prata med på msn. Det betyder otroligt mycket. Det gör så otroligt mycket.

Nåväl, nu ska jag inte pladdra mer. Ska klä på mig, och diska. Vi åker iväg direkt när Arto kommer. :)

Kram kram


Telefon sabotage.

Min älskade lilla dotter var på bushumör igår morse... hon gav min telefon en omgång. Vet inte VAD hon har gjort med den, men displayen är död. Kommer varken ljud eller bild. Ska ringa till saunalahti imorgon, sen får vi hoppas på att det går på försäkringen!!! Annars blir jag tokig! Nu vågar jag inte ha telefonen i samma rum där vi sover. För tokan fiskade den under min kudde!! Grr..

Är riktigt kallt ute nu! Engla har fått ha sin Molo overall två gånger nu! Trots att den är 2strl för stor, så passar den finfint. Lite baggy-stuk, men ack så snygg den är!! Verkligen värd pengarna! Fördelen med att köpa för stor, är att Engla kan ha den på sig nästa vinter också. Hoppas jag iallafall! Men hon borde inte kunna växa såå himla mycket nu, hon är ca 94-95cm nu. Hon KAN väl inte vara 104cm om 1år? Eller kan, det kan hon säkert! ;) Min tjej ska bli lång! Overallen ska dock inte säljas när hon har vuxit ur den, för skaffar vi syskon senare, då är det självklart att denne ska få ärva snygging overallen! Absolut! :P Har sparat alla Englas små kläder nu, för får man en tjej senare, känns det surt att köpa ALLT på nytt. Skulle man få sig en pojke någon gång, då blir det nog en del blå kläder. Fjantigt, men har köpt massa rooosa till tjejerna, men även en massa tuffare kläder. Vill nog ha blå kläder till en framtida pojke. :)

Ikväll blir det bara mys, Arto har morgonskift hela nästa vecka. Så blir lugna kvällar. Vi ska även åka bort till Halikko imorgon. Skriva lägenhets kontraktet!! Wohoo... bye bye Dalsbruk! Nu lämnar vi tvåspråkiga kommunen bakom oss, flyttar till helfinskt ställe. Kommer att vara ovant att göra ALLA ärenden på finska, då vi haft möjligheten att göra det på svenska här. Är dock bara kul, ska jag bo i Finland resten av mitt liv, då ska jag väl kunna sköta allt på finska. Det är ändå mitt modersmål, men föredrar svenskan när det gäller viktiga ärenden. Är ju så jag har skött allt i Sverige. Där kunde man inte direkt prata finska inne på banken osv. ;)

Engla kommer att få börja på dagis till våren troligtvis. Nu vet jag inte hur långa köer det är borta i Halikko, men hoppas på att det är hyffsat kort iallafall. Jag ska söka jobb, samt studier. Har inte riktigt bestämt mig än för vad jag vill bli när jag blir "stor". Eller har jag visst, och det ska jag ha som mål. Måste prata med arbetsförmedlingen om hur jag ska kunna förverkliga det. Men att få någon sorts större inkomst till är ett mål jag/vi har nu. Samt vill göra något på dagarna. Nåväl, nästa vecka ska allt börja hända!!

Nu ska jag väcka lillan, blir att kolla lite på mumin, sen leka och mysa. Älskar min familj!!

Kram kram


Hysterisk unge!!

Åååååhåhh blir frustrerad!! Engla skriker/gnäller/vrålar/gråter, allt på samma gång. Hon bara vägrar sova. Hon är så trött att tårarna rinner, huvudet orkar hon knappt hålla upp. ÄNDÅ ska hon skrika och hålla på! Vi turas om med att gå in för att trösta.. men hon är omöjlig ikväll! JAG vill skrika och gråta snart. :(

Låt trotsålders helvetet gå över fort nu!!

Bastu x2

För tillfället är mina älsklingar nere och bastar. Jag valde att stanna inne, för jag gillar inte bastuvärmen! Avskyr när det är kvavt! Så passade på att njuta av lite egen tid. Hoppas dock att de kommer snart, så vi kan gå ut en sväng. Har träningsvärk i benen, känns som att de är som spaghettin eller liknande. Ont gör det! ;) Don't ask why!

Engla har kommit in i en ritkigt hemsk ålder! Hon vägrar sova alls, men efter många om och men, så somnar hon tillslut! Blir en massa skrik, gråt, raserianfall, svett och hon försöker slåss/bitas. Engla har ju varit väldigt lätt från början, om man bortser från koliken som bebis. Annars har hon verkligen levt upp till sitt namn. Ätit & sovit som hon ska, och varit en glad liten flicka. Aningen blyg kanske, men alla är inte likadana. Min tjej är bara försiktigare. :)
Nu har hon alltså kommit in i en ålder/period, som jag bara vill radera bort ur vår värld. Den är hemsk!!! Kan inte minnas att Minya skulle ha varit likadan, eller ens i närheten. Visst var hon trotsig, men hon var "snällare" eller hur man ska säga.

Nu kom älsklingarna, så nu drar vi ut en sväng.

Återkommer.


Grattis älskling!

Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det Artos födelsedag! ;) <3 Ja, idag fyller älskling 26år! Det ska firas, med kramkalas! =) Hahaha.. Nej, blir inte en enda droppe alkohol här. Blir inte utgång, blir inte röj. Vi ska bara hålla oss hemma, kanske hyra en film eller två. Äta något gott hemma. :) Borde sjunga för honom, men det slutar nog med att vi skrattar ihjäl oss, men hey, man fyller bara år en gång om året! Hehee.. minns när jag fyllde år, då kom han och väckte mig med present och kort! Han hade med sig present och kort från Marita också! Sött!

Återkommer senare. Nu ska vi smyga in och väcka vår favorit pappa! <3




God dag.

Åh vad jag älskar att få sova ostört hela natten. Nu har jag dock inte fått det på ett par dagar. Engla vaknar runt 2 tiden, mitt i natten, för att bajsa. Hennes blöja brukar vara sprängfull med kiss också. Detta har inte hänt tidigare. Tror att det har med att göra att hon äter som aldrig förr. Hennes matportion är som en vuxen portion. Eller nä, det var lite att ta i, men hon äter, ordentligt.
Det är mindre trevligt att börja byta blöja vid den tiden. Direkt efter vill hon inte somna, utan det krävs mjölk enligt Engla. Nu har hon dock somnat hyffsat lätt utan det. För hon ska inte behöva mjölk mitt i natten. Speciellt inte när hon kanske dricker 1-2 klunkar, och slänger flaskan därefter...

Imorse väckte lillan mig med att "prata" i MIN telefon. Hon hade även tagit ett par bilden! Grrrrr... Får gömma den lite bättre. Tänk om hon ringer någonstans?! Hahha, nej nej..

Kom på att vi måste skruva ner värmen på elementet inne i Englas rum. Det är SJUKT varmt. Brände tårna på den imorse! Ja alltså element ska ju inte bränna ens händer/fötter om man rör vid dessa...
Dessutom fick vi våra efternamn på ytterdörren igår! ;) Det tog ju bara 1½ månad! Synd bara att de måste ta bort namnen om 2-3veckor igen. Då flyttar vi! Hejdå kimitoön - hej salo.

Nu ska vi smyga in och väcka älskade pappa. Eller vi väntar nog liiiite till. :)
När han fått upp ögonen, drar vi ut på promenad. Så fint väder ute nu, solen skiner. :)









Älskade.


kramkram

Golla.

Hurra! Idag kom kameraväskan som vi har väntat på! Måste ju skydda kameran. Har inte använt skötväska till Engla på fleeera månader, så att ha kameran i skötväskan funkar inte. Under vagnen kan den inte ligga, aningen för oskyddat. Så var praktiskt med en väska som man kan hänga på vagnen, som man kan förvara mobilen, pengarna osv i också! Rekomenderar väskan starkt till andra!! Märket är GOLLA.





Ja, vi har skaffat oss en digital systemkamera för ett tag sedan. Den är himmelskt bra!
En Nikon D90. Den tar sjukt bra bilder! Ska framkalla & förstora några. Som man kan ha på väggen hemma. :)

Återkommer....

Problem med nätet.

Anledningen till varför jag inte har skrivit på ett par dagar, är för att jag har haft problem med nätet. Den har inte släppt in mig på blogg.se hemsida, inga blogg.se bloggar, inte familjeliv.se. Ja många .se sidor vägrade funka. Var aningen irriterad. Nåväl, idag funkade allt helt plötsligt. Good good. Har ett par bilder att dela med mig av också! :)

Har även glada nyheter, men de vill jag inte dela med mig av ÄN. Det kommer tids nog. Vet att flera är glada över det, för det är verkligen super duper bra!!!!

Bilderna,













Vi var ute på promenad igår, tog med kameran för skojs skull. Orkade dock inte bära med mig kameran hela tiden, så den låg under vagnen till stor del. Fler bilder finns i mobilen, men de orkar jag inte ladda upp än! ;) Tråkmåns, I know! Har ju inte windows på datorn, utan Ubuntu. Inte lika smidig att använda som windows... grrr...

Återkommer.

Västanfjärds kyrkogård.

Vi åkte iväg till Västanfjärds kyrkogård efter att Engla vaknade  från middagsluren. Tänkte att det vore perfekt ställe att ta foton på. Nu vågade jag dock inte fota så mycket, för det var en annan människa där. Visade sig dock att hon var en bekant till Arto. Hans pappas, halvbrorsas fru. Krångligt, men iallafall "släkt" till Arto. :) Kul kul.

Här kommer några bilder från idag, kanske en från igår kväll också! :)


Älskling igår kväll...













Det var allt för idag. Hösten är verkligen här i Dalsbruk. Börjar bli jätte kallt också, så snart har vi vinter & snö. Ser fram emot vintern, så det blir lite ljusare ute. Nu är det bara kallt, blött & mörkt ute. Dystert.

Återkommer imorgon igen.

Kram kram


Just say so.

Natten har varit lite bättre än förra.. men fortfarande lite hosta. Verkar iallafall som att det är på väg åt rätt håll!
Engla vaknade redan före 7. Kom över till vår säng, och kramades tills 8.30. :D Hon somnade inte förrän 22 igår kväll.. hon har kommit in i en period då hon absolut inte vill sova på kvällarna. Blir en massa skrik & gråt. Hon vill ha nattlampan på, hon vill ha en bok att bläddra i. Hon vill att man går ut därifrån, hon vill att man stannar. Hon vill ligga i samma säng, hon vill vara ensam. Det är inte lätt direkt. Hoppas den fasen går över snarast. För allas vår skull!

Idag är det städa som gäller. Inatt ska Arto iväg på nattskift. Han har 5 nattskift på raken nu. Natten mellan fredag & lördag är han ledig som tur är. Kommer att bli en mindre trevlig vecka. Huvudsaken är att han får sova några timmar iallafall. Han får gå och lägga sig i extra sängen i Englas rum, för den dörren får inte Engla upp själv. Annars springer hon in och väcker honom. =(

Har inget planerat nästa vecka annars, eller jo, har jag visst. ;) Vad det är, avslöjar jag inte än på ett bra tag. Ett par vet om det, resten får hålla sig tills jag vill avslöja mer. Sådeså. Är nöjd iallafall.





Mina två favoriter. Finns tre, men henne får jag inte ha med i mitt liv i dagsläget. Väntar bara på besked härifrån, så jag vet vad som måste göras. Får vara slut med egoism och skit nu. Den jag var 1-2år sedan, finns inte längre. Jag HAR mått dåligt, men jag har aldrig mått så bra som jag gör nu.

Jaja, nog om det. Tänker inte skriva öppet om allt, för folk är så jäkla nyfikna, och så jäkla stora i käften så det finns inte. Lär er fråga direkt, gå inte och snacka skit. Patetiskt.

Återkommer nog senare med fler bilder.

Design??

Någon som är duktig på att designa bloggar?? Hojta till isånnafall! Vill ha en personligare design, och suger på att fixa det själv!! :)

Bilder.

Har inte hunnit/orkat fota så mycket nu, men här kommer iallafall några färskingar. :)















Det var några bilder från idag alltså. :) Vi har hunnit köra upp till Salo en sväng, och hem. Därefter till björkboda, för att lämna film. Körde runt på gamla vägarna, såg rådjur skutta runt i gräset. Jag har fortfarande äckelhosta, blir det inte bättre snart, då ringer jag läkaren i veckan.

Nu, dags för kvällsmat, och Engla ska sova!

Kramkram

Awake.

Fy vilken natt. Som jag kunde ana igår kväll, skulle jag hosta halva natten. Hade dock fel, jag hostade HELA natten. Jag låg och vred på mig, fick byta sida på kudden för den blev blöt. Sen att näsan blev täppt gjorde ingenting bättre. Är galet trött nu, även fast jag fick "sova" i 8 timmar.

Vi kollade på en sjukt bra film igår kväll! Awake hette den. Handlar om en kille som ska hjärttransplanteras. Han vill att operationen ska genomföras av hans gode vän, medans hans mamma vill att operationen ska genomföras av en annan läkare, som är landets bästa. Nu väljer killen att opereras av sin gode vän ändå. Han sövs ner, MEN, han förblir vaken. Kroppen är "nersövd", han kan inte röra på sig. Han får på så vis reda på att hans "goda vän" inte alls var så god... orkar inte skriva mer om filmen, men den är verkligen bra. Värd att se!! Genre: Drama, thriller.

Engla käkar frulle för tillfället. Hon äter ägg och bacon. Hade aldrig trott att hon skulle äta det!! Hennes risifrutti tog slut igår, så vi tänkte klara oss tills idag. Hon skrek såklart efter FRUTTI FRUTTI men det fanns ju inte att ge. Så stekte helt enkelt bacon, om inte hon hade ätit det, då hade Arto garanterat gjort det. ;)
Om ett par timmar ska vi sätta oss i bilen, köra upp mot Salo. Skönt att komma bort härifrån lite, samtidigt kul pga en annan sak! =)

Nä, ska hoppa in i duschen nu, sen plocka lite här hemma.

Kramkram


Brio.

Jag är en barnvagns freak, det vet nog alla som känner mig. Fy fy fy skäms, jag vet. ;) Nu är det ju faktiskt så att fröken Engla är inne på sin sista vagn nu. Så det blir inga fler vagnar förrän vi får bebis, någon gång senare. Nu när jag såg att brio hade uppdaterat sin kollektion till 2010 modeller. Jag blev SÅ besviken. Liggdelarna kommer inte att passa 2009 chassin, eller äldre chassin (med klick-in fäste). Så jag passade på att göra ett fynd, såg en ny brio liggdel, för 300kr. Jag slog till. Vill ha en separat liggdel, då när det är dags för syskon. Kommer absolut att ha en brio vagn då. Jag har aldrig varit så nöjd med någon vagn, som med alla min brio vagnar. Har gått igenom:
Brio nova classic 05, Brio duo 06, Brio twinette 03, Brio nova 06, Brio race 08, Brio happy 08, samt nu Brio kombi 09. Den första brion hade jag i ett helt år. Det är mirakel om jag så får säga. Bästa vagnen jag någonsin har haft! Därefter kommer brio kombin. Stor och bra suflett, tålig och säker. Love it.

Min dröm vore att få jobba i en barnvagns affär, jobba med vagnar. Visa upp vagnar, gå och pilla på dessa. Kan ju inte vara ett omöjligt projekt. Varför inte starta eget? Här i Finland verkar det inte som att folk är så insatta i vagnar. De flesta kör runt med sina urgamla, solblekta, vagnar från andra världskriget (skämtar). De vet helt enkelt inte om att det finns snyggare vagnar, som inte behöver kosta så jäkla mycket. Brio är inte ens dyrt, det kostar inte allt för mycket, enligt mig.

Här kommer ett par bilder på nya fräscha liggdelen. En riktigt pigg och glad färg. Riktigt somrig. Så vi får väl se när det är dags för syskon. Inte närmaste året iallafall. Vi har så mycket annat planerat som det ser ut nu. Ett syskon är vad vi vill ha, senare. Mycket som ska planeras innan. =)













Här hemma kör vi, både mor & dotter, med brio. Helt klart enda märket som duger åt mig längre. <3

Kramkram

Hosta mer.

Jag blir galen på hostan!! Har nu hostat oavbrutet i ca 10 minuter. Om jag råkar svälja, då bryter det ut igen. JAG VILL INTE HOSTA MER!! =( Är det inte bättre innan måndag, då ringer jag till hälsostationen. Orkar verkligen inte hosta i flera veckor!

Vi har varit en sväng hos Artos pappa ikväll. Satt och pratade lite, och disskuterade framtiden. =) Vi är väldigt nöjda med de beslut vi har tagit. Kommer dock inte skriva något om det här. Utan det får alla veta med tiden! Huvudsaken är väl att vi vet vad vi sysslar med, och om vi klarar av att hantera allt. SÅDESÅ! Nog om det..

Nu ska jag lägga mig på soffan, kolla på en film vi hyrde från björkboden. Återkommer imorgon istället.
Blir inga bilder idag, inte orkat fota. Imorgon istället.

Take care!

Kramkram


Bastu.

Jag har hostat hela dagen idag med, börjar tröttna på det. Ett par gånger har jag fått rusa till toan, kräkas slem. Sådär jätte trevligt. Urk. Engla har inte blivit sjukare, hon hostar en del, men hoppas det stannar där.
Just nu sover lillan middag, när hon vaknar är det dags för bastu. Jag tror inte att jag vill basta, föööör varmt. :P

Imorgon är det stortstädning och Salo som gäller. Vi har även pratat en hel del om framtiden. Ser såå fram emot kommande året. Allt ska ordnas!! :D Vi ska även gifta oss, 13 augusti 2010 är det dags. <3 Då byter jag efternamn, likaså Engla. Då lämnar vi H efter oss, och börjar på P. =)

Nä, måste fixa disken nu. Sen ner till bastun! :)



Kram kram

Kasnäs.

Åkte ut till Kasnäs en sväng för att ta bilder, och låta Engla leka lite. :)
Här kommer några bilder...







Det var allt för idag! :) Fler bilder imorgon igen.. (jag älskar att fota!)

Återkommer.
Kramkram

Si & så.

Idag har vi varit i Salo, för att hämta ut våra förlovningsringar. :) Känns ovant att bära ring måste jag säga. Känns som om att det sitter fast nåt på fingret, som inte hör hemma där. :D Men man vänjer sig nog. :) Står Arto 6.9.2009 i min. <3

Har även tagit några bilder idag. :)












Det var några bilder från idag. Englas spargris innehåller för tillfället 60,60 euro. :) Den ska fyllas helt, sen bär det av till banken, för att öppna sparkonto. Den ska spärras så inte vi vuxna kommer åt den. Utan för de pengarna ska hon skaffa körkort och vad hon nu kan tänkas behöva när hon fyller 18. :)

Blev även några bilder på Arto. <3 Han är så fin han, med sin fina förlovningsring. :)

Vi ska snart, så fort Engla vaknat, dra till Artos pappa. Printa ut ett par papper. Sen drar vi till Kasnäs för att fota lite. :)

Återkommer.

Kramkram

Fröken bus.

Som utlovat, här kommer några bilder på sötaste Englan som finns. <3









Det får vara allt för den här gången! <3 Älskade unge.

Hosta.

Fortsätter att hosta sönder lungorna här. Det är verkligen en irriterande rethosta jag har åkt på. För börjar jag hosta, då fortsätter det i ca 10 minuter. Har jag tur, så lugnar det ner sig efter ett glas vatten. Näsan rinner, och känns täppt samtidigt. Huvudvärk från hell. Orkar inte lägga mig ned för att vila, för då börjar jag bara hosta ännu mer. Engla sover middag, somnade redan vid 12. Hon vaknar nog snart och vill äta.
Arto drog till jobbet för snart en timme sedan. Så det är bara jag och lillan ikväll. :)

Det har regnat hela förmiddagen, nu verkar det som att det är uppehåll, men börjar nog ösa ner snart igen. Hade velat gå ut på en promenad med Engla.. men avstår nog idag. Får försöka vila ut idag. Arto köpte hostmedicin till mig, Rometor ratiopharm. Aldrig hört talas om något liknande förut, men det ska vara mot rethosta. Hoppas att det hjälper lite iallafall.

Hade velat baka muffins med Engla, men fattas lite ingredienser. Ut går jag inte som sagt. Så får skriva upp en liten lista tills imorgon, och handla på vägen hem från Salo. Ska förresten på ärende i Salo på lördag. Mer om det senare i framtiden. Inget vi tänker avslöja än. =)

Återkommer nog med bilder senare. Nu ska jag fixa varm té och försöka kolla på någon serie på nätet.

Kram kram


Sjuker.

Jag har haft oturen att åka på influensan (?!?!?!)... så jäkla trist. Hostat sönder lungorna i två nätter nu, samt näsan vägrar samarbeta med mig. Inte haft feber än, men det kommer nog också. Engla och Arto är friska än, hoppas det håller i sig. Räcker med en sjukling här i familjen! ;)

Veckan har gått fort hittills. Redan onsdag. Igår firade vi vår första förlovningsdag. :) Redan en månad. Imorgon hämtar vi ringarna. Ska bli ovant att bära ring. =) Blir väl att kika runt i ett par affärer också, men råder köpstopp i vår familj, så blir inte att köpa något nu. Absolut iiiingenting. ;)

Ska underhålla min trötta tjej nu, hon vaknade också vid 7, men somnade vid 22. Alltså har hon sovit lite för lite. Har jag tur, så kan vi båda sova ett par timmar redan på förmiddagen. Artos lunchlåda är färdig redan sen igår. Så slipper göra det. Jaja, får se.

Återkommer senare med nya bilder. <3 min kamera!

Kram/Susku

Morgon.







Några bilder från vår tidiga morgon. Jag är sjuk, så på mig får ni inte se några bilder.
Engla har börjat bli "kamera skygg", så hon gömmer sig bakom händerna mer än gärna. Arto visar gärna upp sig däremot. <3 ÄLSKAR MIN FAMILJ!!!


Sötaste Engla.









Världens sötaste Engla äter kvällsmat. :) Som vanligt, risifrutti, karelsk pirog & lördagskorv. Samt vatten. <3

Familj.



Engla var överlycklig över att mummi kom på besök!

Full rulle.

Har haft fullt upp senaste dagarna. I fredags kom min mamma hit till Finland, för att hälsa på oss. Hon stannade dock inte längre än till lördag kväll. Var kul att träffa henne igen, även om det inte var mer än 3 månader sen vi sågs senast. Engla tyckte det var ännu roligare. Hon satt och sa "mummi tulee kohta" (mormor kommer snart) hela bilresan till åbo, när vi hämtade mamma från hamnen i fredags. Engla satt och höll i mummis hand hela bilresan ner till Dalsbruk. Trodde faktiskt att Engla skulle vara lite blyg i början, men inte då. Hon hade inte glömt bort mormor.

Lördagen gick otroligt fort. Vi åkte upp till Kimito, morsan fastnade inne i en prylaffär. Hon gick runt där i säkert en timme, och ville ha allt därifrån. Nåväl, fick påminna henne om att hon skulle åka under kvällen, så vi kunde åka vidare till S-Market för att handla mat. Engla var för uppspelt för att sova. Så natten mellan fredag & lördag sov hon endast 8 timmar. På dagen sov hon 40 minuter. På bilresan till hamnen, lördag kväll, sov hon 30 minuter. På hemresan från hamnen sov hon i en timme. Så fort vi kom hem, så tvärslocknade hon. Sov i 12 timmar. :)
Hon har fortsatt att prata om mummi. Och i hamnen, när morsan skulle checka in, för att gå ombord båten, började Engla springa efter. :/ Lilla hjärtat.
Nu träffas vi senast i december, över jul. Då åker vi till Sverige i några dagar och firar jul hemma hos mamma. Blir kul för Engla, och uppfriskande för oss.

Den 17 oktober åker vi, alltså jag, Engla och Arto, på en Stockholms kryssning. Alltså åbo-sthlm-åbo, dygnskryssning. Blir alkoholfritt, och lite "semester". Vi ska "fira" vår förlovning. Vi har imorgon varit förlovade i en månad! :) På torsdag hämtar vi ringarna. Tog lite tid, men jag velade först. Gillar inte smycken, men gav efter tillslut. Valde den tunnaste tror jag. :P

Nej, nu orkar jag inte skriva mer. Ska mata Engla, sen ska vi rita. Måste även leta reda på muffins recept, så att vi kan baka imorgon eftermiddag när Arto är på jobbet. :)

Återkommer.

Kram kram

RSS 2.0