Vad..

händer egentligen? Jo, inte så mycket för tillfället.
Vi har mega vinter här i Salo. Massa snö, och minus grader. Precis så som det ska vara på vintern!!


Engla har varit mega jobbig inatt. Hon vaknade strax före 1 inatt, och började gallskrika. Förkyld! Hon kändes lite varm också, men hittade inte termometern då. Hon fick sussa brevid mig. Eller ja, JAG ville att hon skulle sova. HON ville inte sova. Hon var vaken ända till kl 5 (!!!!) imorse! Hon slumrade nog till ett par timmar, men runt kl 8 var hon vaken igen!!!!!! Jag ville bara gråta av trötthet! Hon sa att hon hade ajaj i huvudet.. så håller det sig, då åker vi till läkaren. NU sover hon dock! Som tur är!

Vi har inga speciella planer för denna vecka, så hon får vara sjuk i lugn och ro nu. Ska kolla tempen på henne när hon vaknar, om hon har feber, då skippar vi frissan 15.30. Annars får vi kolla hur hon mår, och vad hon vill. Hennes hår måste klippas, så slitna toppar och i dåligt skick.

Orkar inte skriva mer nu, är så trött. Återkommer.



Återkommer väl.. kanske..

Tammerfors..

Vi ska bila upp till tammerfors på söndag. Liten familjetripp. Är en bit att köra, men äsch.. på måndag börjar Arto jobba, därefter blir det inga utflykter på ett tag. Eller ja, i slutet av februari åker vi till Sverige ett par dagar troligtvis. Får nu se vad fru Turbo säger om saken, likaså mamma osv.

Idag har jag varit på IKEA med en väninna härifrån. Var otroligt skönt att komma bort hemifrån lite, lite ensamtid med en annan vuxen, utan att ha barn med sig. :) Arto och Engla fick lite ensam tid tillsammans. De hade varit på bibblan och fixat mat tillsammans.

Köpte med mig en expedit bokhylla & malm byrå. Imorgon ska vi försöka bygga ihop dessa. Orkade helt enkelt inte idag. Vi sov alla middag. Engla var aningen knpeig inatt, så jag fick inte många timmars sömn..
Ska lägga mig efter csi. Förhoppningsvis somnar jag fort. Behöver sömn! :P

Återkommer imorgon. Ska ladda kamerans batteri, så jag kan ta nya bilder igen. :)

Kramkram

Storstädat...

... jag har gjort en ganska ordentlig rensning bland kontakter senaste tiden. Har kanske varit orättvis och inte ens meddelat en del innan.. men har helt enkelt inte orkat bry mig. 2010 är året allt ska bli bra, eller ja, allt iallafall ska vara på väg mot rätt håll. Tog bort en del äldre bekanta, en del ytlig bekanta och en del såna som man inte har pratat något med på kanske 6mån-1år eller mer. Lämnade kvar få på min msn lista t.ex. Ska imorgon gå igenom alla facebook kontakterna. Känns faktiskt bra, väldigt bra. Ta inte åt er, men life goes on, osv.

Vi har idag planerat lite här hemma. Jag vill tapetsera om hela lägenheten. Sovrummet har äckliga fettfläckar på väggarna (efter de som bodde här innan), samt en massa fula hål. Hallen är vit och tråkig, samt en massa hål där med. Köket är.. vitt! En massssa hål där med! Sen vardagsrummet. Vita urgamla fula tapeter, med hål och spikar. Ja, jag vet inte vad de sysslade med .. måste ha haft flera 100 tavlor eller något.. :S Ska kolla med hyresvärden om man inte kan få nya tapeter via dom, för såhär ska det inte se ut. Vi har inte spikat upp något själv, utan hängt upp 3 tavlor på spikar som redan fanns.
Ska även handla ett par bokhyllor till vardagsrummet. Eller rumsdelare, så att Engla får lekhörna inne i vardagsrummet, samt att vi får hyllor till alla våra dvd filmer. Ja vi har några styck.. alla kommer inte att få plats, men iallafall så att man slipper ha en stor flyttlåda full med dvd inne i vardagsrummet. ;)
Vill ha nya köksmöbler.. bordet + stolarna som vi har nu, är Artos pappas gamla har jag för mig. Så de är närmare 15år gamla. Vita och hemska. Vill iofs ha vitt, men inte de där. Kanske kan man få de fina om man målar dom, men jag har ju verkligen noll inspiration till att börja slipa och måla. Speciellt inte mitt i vintern. :P

Imorgon ska vi ut och handla en pulka. Engla kommer nog att älska det. Sen får vi väl se om vi hittar en liten backe som vi kan åka ner för. Dessutom så vill jag till bibblan, låna ett par filmer och böcker. Har fått upp intresset för att läsa på kvällarna igen. Fick med mig några böcker från Sverige, så har läst en del. :P
Saknar dock badkar, för det bästa som finns är att ta med sig en bok, lägga sig i badet, och ligga där i ca 1-2timmar. ;) Men men.. får nöja mig med att ligga under varma täcket också läsa. :)

Ska försöka sova nu, så man hinner sova minst 6 timmar innan Engla vaknar.

Nattinatti...

Jul & nyår

Ja då var både jul och nyår över. Vi var i Sverige i två hela veckor. Vi hade planerat att vara där i 9 dagar, men ringde dagen innan och ändrade bokningen, så vi kunde stanna 5 dagar till. :) Har varit både jobbigt, samt underbart. Pratat ut om en massa som tryckt på. Har pratat med Arto om en massa. Tog lite tid, men nu har vi lärt oss att kommunicera som man ska. Jag har alltid haft lätt för att hålla tyst, och speciellt om det blir bråk. Då går jag ifrån och är tyst LÄNGE! Nu har vi istället pratat. Jobbigt i början, men efteråt var det urskönt!

Engla fick underbara julklappar. Hon var dock livrädd för en sjungande my little pony och en docka som rör på ansiktet (suger på napp och snarkar och skriker). De hon älskade var såklart PINGVINERNA. Synd bara att den hon fick av familjen Turbo, slutade låta efter en kväll. Kikade inne i leksaksaffären, men skippade att köpa en ny. Hon älskar pingun, även fast den var tyst. (Vi föräldrar föredrar den tysta varianten, hahaha).
Hon fick 3 pingu filmer, som hon älskade, såklart. Dessutom hittade jag en massa gamla barnfilmer bland mina saker i Sverige. Teletubbies & molly mus. :D Så nu har lillan en maaassa filmer. Vi måste verkligen få en bokhylla snarast. Över 300 dvd filmer, kanske närmare 400 snart. Ingen aning.

Resorna till och från Finland gick smidigt. Förutom en "incident" på hemresan. Inne i Tax Free butiken. En super trotsig Engla, som vägrade ge mig korgen. Som hon höll på att riva ner alla parfymer med. Hon slängde sig platt på golvet. Gallskrek och vrålade. Slängde nappen. Alla stirrade på oss, jag kallsvettades. Arto tog henne under armen och gick ut direkt. Jag ville bara försvinna, så gick ut jag med. Det var den enda gången vi gick till tax free butiken på hemresan. Fy fy fy ... Trotsåldern är HEMSK!! Annars gick allt fint. Engla fick springa runt på dansgolvet, tjoade och hoppade. :)
Hon satt som en prinsessa i bilen på vägen hem. Ingela var så snäll och fixade i ordning nya stolen åt oss. Så nu har hon ordentligt med benutrymme.

Nä, orkar inte skriva mer. Ska packa upp saker.

RSS 2.0